Vrijlating van gijzelaar gemeld

BEIROET, 13 aug. Een Palestijnse splintergroep heeft gisteren de vrijlating gemeld van een Zwitser die ze tien maanden in gijzeling heeft gehouden. De man, Elio Erriquez, heeft zich tot dusverre niet gemeld en de vrijlating is dan ook nog niet bevestigd.

De vrijlating werd gisteren gemeld in een verklaring, uitgegeven door de Palestijnse Revolutionaire Facties (PRF), die vorige week al een andere Zwitserse gijzelaar, Emanuel Christen, op vrije voeten stelden. De met de hand geschreven verklaring werd afgegeven bij de kantoren van enkele Libanese bladen. Als motief voor de vrijlating werden de inspanningen van de leiders van Syrie, Algerije en Libie aangevoerd. Ook Mustafa Saad, de leider van de sunnieten in Sidon, heeft zich volgens de verklaring ingespannen voor de vrijlating van Erriquez. De verklaring ging vergezeld van een foto van de gijzelaar.

De 24-jarige Erriquez werd samen met zijn collega op 6 oktober ontvoerd in Sidon, waar ze werkzaam waren voor het Internationale Rode Kruis. Als hij inderdaad is vrijgelaten slinkt het aantal Westerlingen dat nog in Libanon wordt vastgehouden tot dertien.

De Zwitserse minister van buitenlandse zaken, Falber, heeft gezegd dat voor de vrijlating van zijn twee landgenoten geen betalingen of andere tegenprestaties zijn verricht. (Reuter)