Spektakel

Thierry Boutsen heeft de Formule I-race om de Grote Prijs van Hongarije op zijn naam gebracht. De 33-jarige Belg leidde op de Hungaroring bij Boedapest van start tot finish. Toch was de tiende race in de strijd om het wereldkampioenschap in de Formule I allerminst saai. Na veertig van de 77 ronden veranderde het veld in een wild spektakel. Ayrton Senna veroorzaakte de onrust nadat Prost in de 37ste ronde uitviel. Als een wildeman ging hij op jacht naar Boutsen, waarbij hij in zijn jacht op WK-punten geen enkele actie schuwde. Hij werd er in zijn reservewagen tweede mee; 0,288 seconden achter Boutsen. Onderweg maakte hij een rijtje slachtoffers. Nannini was de voornaamste. Twintig ronden voor het einde besloot Senna tot een uiterst riskante inhaalmanoeuvre in een bocht waar het eigenlijk niet mogelijk was. Nannini sloot het gat te laat, raakte met zijn voorwiel het achterwiel van Senna en vloog een halve meter door de lucht. Nannini bleef ongedeerd, zijn wagen moest ontwricht naar de kant, terwijl Senna de race vervolgde.