PGA-titelstrijd

De Australier Wayne Grady heeft in Birmingham, Alabama, het golftoernooi om het PGA-kampioenschap gewonnen. Hij kwam rond in 282 slagen (72, 67, 72 en 71). Grady bleef de Amerikaan Fred Couples drie slagen voor. De derde plaats was voor de Amerikaan Gil Morgan. Na twaalf van de achttien holes had Couples de leiding overgenomen. De Amerikaan was de slotronde begonnen met twee slagen achterstand, maar maakte twee birdies, tegen Grady een bogey (plus een). De ommekeer volgde op de twaalfde hole. Vanaf dat punt sloeg Couples vier bogey's op rij. Alle missers kwamen op de green tot stand bij op het oog eenvoudige putts, de verste bal lag vijftien centimeter van de hole af. Voor Grady was het eenvoudig de leiding te heroveren. Met 71, een onder par, besloot hij het parkoers. Op de cheque van 405.000 gulden werd zijn naam ingevuld, op de zilveren beker zijn naam gegraveerd. Het betekende de eerste Grand-Slamtitel voor de 33-jarige Australier.

Het Britse wonderkind Nick Faldo liep zaterdag al grote achterstand op. Met de score van 80 werd hij kansloos voor zijn derde Grand-Slamtitel in dit seizoen. Hij revancheerde zich door de slotronde op zijn naam te brengen met 69 slagen, maar verder dan de negentiende plaats in de eindrangschikking reikte hij niet.