Motorgevecht

Hans Spaan sloop gisteren dichter naar de eerste plaats, Egbert Streuer nam in Zweden de koppositie in de tussenstand om de wereldtitel over. Motorcoureur Spaan won in Anderstorp de twaalfde race van het seizoen in de 125 cc-klasse en verkleinde zijn achterstand op Capirossi en Prein tot dertien punten. Zijspaner Streuer eindigde als tweede, maar nam in het klassement de leiding van Webster over met drie punten voorsprong op de Engelsman. De beslissing in de lichtste klasse viel tijdens de Grote Prijs van Zweden pas in de laatste bocht. Na een adembenemend gevecht was Spaan de slimste van de koplopers. De ervaren coureur uit Castricum kneep pas op het allerlaatste moment in de remmen en passeerde Gramigni, Romboni en Prein. De Nederlander remde zijn drie mede-koplopers uit en behaalde met miniem verschil de vierde zege van het seizoen en zijn achtste overwinning in een Grand Prix. Hoewel hij beseft dat dertien punten nog een tamelijk groot verschil is, ziet hij toch weer kansen de begeerde wereldtitel dit jaar te veroveren.