Kermisgangers zitten twee uur vast in schommel

HOORN, 13 aug. De Hoornse brandweer heeft gisteravond met een ladderwagen twaalf mensen uit een vastgelopen kermisattractie bevrijd. Het twaalftal zat in een Tornado, een verticaal ronddraaiende schommel. De hydraulische leiding van de schommel knapte toen de attractie bijna op het hoogste punt was. De twaalf inzittenden kwamen daardoor vrijwel op hun kop, op ruim tien meter hoogte, stil te hangen. Door de veiligheidsbeugels in de gondel is er niemand uit de schommel gevallen. Een meisje is met maagklachten naar het ziekenhuis gebracht, maar kon na onderzoek naar huis. Het kostte de plaatselijke brandweer bijna twee uur om alle inzittenden uit de gondel te halen. De politie stelt samen met de arbeidsinspectie een onderzoek in naar de geknapte leiding.