Eberg nummer een

Stefan Edberg heeft zijn eerste wedstrijd als nummer een van de wereld in winst omgezet. In de finale van het toernooi in Cincinnati (Ohio) was hij binnen het uur klaar met Brad Gilbert: 6-1, 6-1. 'Deze week is heel speciaal voor mij', onderstreepte Edberg. 'Ik zal deze week nooit vergeten, wat er ook gebeurt.'

De 24-jarige Zweed, die in Cincinnati zijn vijfde toernooizege van dit jaar greep, heeft de eerste plaats op de wereldranglijst overgenomen van Ivan Lendl. Na zijn zege in de kwartfinale op Michael Chang had de 24-jarige Zweed acht punten meer dan de Tsjechoslowaak Lendl. Sinds 1973 is Edberg de achtste ranglijstaanvoerder.

Steffi Graf won in Diego het vijftigste toernooi van haar tennisloopbaan. De Westduitse nummer een van de wereld had niet meer dan een uur en vijf minuten nodig om de Zwitserse Manuela Maleeva in twee sets te verslaan: 6-3 6-2.