Maassen

In de wielerronde van Belgie is Frans Maassen bezweken voor de sprinters. Al een aantal dagen zaten de 'snelheidsduivels' de Nederlandse klassementsaanvoerder op de hielen. Een van hen, Adriano Baffi, sprokkelde gisteren enkele extra seconden bijeen en nam de leiderstrui over. In Oostende was het een troost voor Maassen dat teamgenoot Veenstra (ploeg Raas) de etappewinst veroverde in de massasprint. Veenstra versloeg Abdoesjaparov en Baffi na een weinig boeiende rit. De etappe stond in het teken van een lange vlucht van Jeran Marie Vernie. Hij ging al na twaalf kilometer alleen op pad. Hij verwierf een maximale voorsprong van twaalf minuten, maar werd na 100 kilometer gestuit door een gesloten overweg. Een groep van negen renners, onder wie Veenstra en Stephen Roche, waagde nog een uitlooppoging, maar voor Oostende kwam ook een einde aan die vlucht.