Doodseskader zou aanslagen plegen in Paramaribo

PARAMARIBO, 11 aug. De commandant van de militaire politie in Suriname, Ivan Graanoogst, heeft gisteren gezegd over aanwijzingen te beschikken dat een 'doodseskader' aan het werk is in Paramaribo.

Het eskader zou aanslagen plegen op politiebureaus en een dodenlijst hebben waarop de namen staan van officieren van de militaire politie, aldus Graanoogst op een persconferentie. De opzet van het doodseskader zou zijn om de verhouding tussen het leger en de politie te verstoren.

De militaire politie heeft deze zaak onder de aandacht gebracht van de president en de minister van justitie. De ondercommandant van de militaire politie, luitenant Cliff Ganpat, zei dat hij maandag bij het Openbaar Ministerie een klacht zal indienen tegen de politiebond in Suriname, wegens laster en aantasting van zijn goede naam.

De bond heeft donderdag in een verklaring meegedeeld dat volgens hem Ganpat en leden van de militaire politie betrokken zijn geweest bij de moord op inspecteur Goodings, vorige week.

Functionarissen van de politiebond blijven nog in staking, ofschoon aan hun minimum-eisen tegemoet is gekomen wat betreft het te verrichten onderzoek naar 'de misdadige activiteiten' die zich de afgelopen week hebben voorgedaan.