Werkgevers gaan akkoord met CAO kruiswerk

UTRECHT, 10 aug. De ledenvergadering van de Nationale Kruisvereniging heeft het principe-akkoord over de CAO gistermiddag in overgrote meerderheid goedgekeurd. De CAO voor het kruiswerk en de kraamzorg is daarmee definitief rond. Al in mei bereikten de Nationale Kruisvereniging en de vakbonden AbvaKabo en CFO overeenstemming over een nieuwe CAO voor het kruiswerk. De afspraken behelsden onder meer een algemene loonsverhoging van 3,5 procent en een extra inkomensverbetering voor wijkverpleegkundigen en kraamverzorgenden van 2 tot 2,5 procent. Nadat de AbvaKabo en de CFO het resultaat van de onderhandelingen hadden aanvaard, besloot de ledenvergadering van de Nationale Kruisvereniging in juli de ondertekening van de CAO uit te stellen. De leden wilden meer duidelijkheid over de consequenties van het convenant tussen overheid en sociale partners. In juni waren in dat convenant meerjarenafspraken gemaakt over onder meer arbeidsmarktbeleid en werkdrukverlichting.