Ook Polen krijgt afgezant bij Navo

BRUSSEL, 10 aug. Polen heeft zijn ambassadeur in Belgie aangewezen als afgezant bij de NAVO. Dit heeft de NAVO gisteren bekendgemaakt.

Volgens een verklaring van de NAVO heeft de Poolse regering in een brief aan de secretaris-generaal van de NAVO, Manfred Worner, laten weten dat Tadeusz Olechowski is gemachtigd om 'reguliere diplomatieke betrekkingen met de NAVO te onderhouden.'Polen is het vierde Warschaupact-land dat overgaat tot het aanknopen van diplomatieke banden met de NAVO, na de Sovjet-Unie, Tsjechoslowakije en Hongarije. De vier Oosteuropese afgezanten hebben formeel niet de status van ambassadeur bij de NAVO. Hun taak, in overeenstemming met de uitnodiging die de NAVO in juli deed uitgaan, bestaat in het onderhouden van 'reguliere diplomatieke contacten' met de NAVO. (APE, DPA)