Moslims Trinidad riskeren doodstraf.

PORT OF SPAIN, 10 aug. De 114 leden van de zwarte-moslimbeweging die vorige maand in Trindidad een poging tot staatsgreep ondernamen die eindigde in de gijzeling van een groot deel van de regering van de eilandengroep Trinidad en Tobago, is gisteren verraad, moord, het bezit van wapens en munitie en verwonding ten laste gelegd. De rebellen, onder leiding van de oud-politieman Iman Yasin Abu Bakr, riskeren hiermee de doodstraf.

Tijdens de gijzelingscrisis zijn zeker dertig mensen om het leven gekomen, een aantal als gevolg van politie-ingrijpen nadat plunderingen in de hoofdstad Port of Spain waren uitgebroken. Op het hoofdeiland geldt nog steeds een uitgaansverbod van twaalf uur per dag en de noodtoestand zal vermoedelijk worden verlengd. (Reuter, UPI)