Kroongetuige in Colombia gedood

BOGOTA, 10 aug. De belangrijkste getuige van het openbaar ministerie in de zaak van de moord op de Liberale senator Luis Carlos Galan in Colombia is gisteren doodgeschoten door twee als politiemensen vermomde moordenaars. De moord op senator en presidentskandidaat Galan vormde vorig jaar augustus het startsein voor de 'oorlog' tussen de Colombiaanse regering en de drugskartels in het land.

De kroongetuige, Jose Orlando Chavez, had de politie verteld dat hij een verkiezingsbord omhoog moest houden waarachter de moordenaars van Galan zich verstopten tot het moment dat zij tijdens een verkiezingsbijeenkomst het vuur op de senator openden. Chavez werd gearresteerd, maar later weer vrijgelaten omdat hij bereid was te getuigen. Bij de aanslag gisteren werd ook zijn broer gedood.