Financiele wereld maakt de schade op

ROTTERDAM, 10 aug. De financiele markten maakten vandaag de schade op van de afgelopen week. Er was weinig activiteit. Op de valutamarkt was de dollar rond het middaguur op fl.1,80 een fractie hoger dan de fl.1,7955 gisteren, maar er was weinig handel. Niemand wil over het weekeinde een positie innemen.

Op de beurs in Japan, die de sinds de inval in Koeweit 11,49 procent in waarde heeft verloren zaten handelaren vandaag alleen maar naar hun schermen te kijken, waar de koersen verder langzaam naar beneden gleden. In Japan begint morgen de vacantieperiode en handelaren waren er aan toe.

Op de Amsterdamse effectenbeurs was eveneens weinig affaire. Een waarschuwing over de winstprognose van Nedlloyd dreef beleggers uit dat fonds.

De olieprijs stabilseerde zich vanochtend in Londen op 25 dollar voor een vat met leverdatum september. Reden voor de oliemaatschappijen om de benzineprijs weer wat te verlagen.

De goudprijs in Londen trok een fractie aan. De prijs van het edelmetaal steeg van 385 tot 387,50 dollar per troy ounce.

In Wall Street was gisteravond de stemming al weer bijna opgetogen. Er was grote belangstelling voor nieuwe staatsobligaties en het Dow-Jonesgemiddelde kon voor het eerst in vier dagen de dag met winst afsluiten. Die winst was 24 punten in een handel van beperkte omvang.