Ben Johnson mag in toekomst weer voor Canada lopen

OTTAWA, 10 aug. Ben Johnson mag in de toekomst weer voor Canada tijdens internationale wedstrijden uitkomen. De bij de Olympische Spelen in Seoul op doping betrapte sprinter zal daarbij in elk geval geen tegenwerking ondervinden van de Canadese regering. Marcel Danis, minister van Sportzaken, verklaarde dat de regering een eventueel positief besluit van de Canadese atletiekbond zal overnemen. De schorsing van twee jaar die Johnson kreeg na het schandaal in Zuid-Korea, loopt in september af. De atletiekbond heeft in een eerder stadium verklaard dat Johnson mogelijk voor rehabilitatie in aanmerking komt. Minister Danis zei dat hij het advies van Charles Dubin, hoofd van Justitie in Ontario en leider van het diepgravende onderzoek naar het dopingschandaal rond Johnson, volgde. Johnson heeft te kennen gegeven na afloop van zijn schorsing weer voor zijn land te willen uitkomen.

De atleet heeft derhalve uiterst verheugd gereageerd op de vrijbrief die hij van de regering van Canada kreeg. Johnson was in een uitgelaten stemming. 'Dit is een van de mooiste dagen uit mijn leven. Ik ben gelukkig met de beslissing van mijn regering. Vanaf nu richt ik me op de gouden medaille van de Olympische Spelen in Barcelona.' (Reuter)