WK'94

Alan Rothenberg, zondag gekozen tot voorzitter van de voetbalbond van de Verenigde Staten, heeft verklaard de plannen met betrekking tot de voorbereidingen van het toernooi om het wereldkampioenschap voetbal van '94 drastisch te zullen herzien. Hij volgde Werner Fricker op. De derde kandidaat in de verkiezingstrijd, Paul Stiehl, heeft de FIFA reeds beschuldigd van ontoelaatbare bemoeienissen met de stemming. Guido Tognoni, voorlichter van de FIFA, gaf dat in een interview met de New York Times min of meer toe. 'We zagen geen enkele progressie met betrekking tot de organisatie van het WK. Als het op deze manier was doorgegaan, waren er grote moeilijkheden ontstaan.' Fricker had meerdere keren aangeboden hulp van de FIFA genegeeerd. Hij was er van overtuigd dat de Verenigde Staten het evenement op eigen kracht kon volbrengen. Ook het ontbreken van enige vooruitgang in de kwaliteit van het Amerikaanse topvoetbal stoorde de FIFA in hoge mate.