Super Cup

Landskampioen Club Brugge heeft gisteravond in het Heizel-stadion in Brussel de Belgische Super Cup veroverd. De Vlaamse ploeg won na strafschoppen van bekerwinnaar FC Luik. Na negentig minuten was de stand: 2-2. In het eerste kwartier was FC Luik voor 14.000 toeschouwers duidelijk beter. De formatie, die langer dan Brugge bezig is met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, nam door twee treffers van de Hongaar Varga binnen elf minuten een voorsprong van 2-0. Varga scoorde in de zevende en elfde minuut. Club Brugge herstelde zich echter en kwam in de 37ste minuut via Staelens op 1-2. Tien minuten voor het eindsignaal bracht de Nederlander Foeke Booy via een vrije trap de stand op 2-2. Strafschoppen moesten daarop de beslissing brengen. Die kwam bij de achttiende penalty, die door uitblinker Frank Vanderelst werd ingeschoten. Club Brugge veroverde daarmee in de elfde editie van de wedstrijd voor de vierde maal de beker. Scheidsrechter Goethals trok vijf gele kaarten; drie voor FC Luik en twee voor Brugge.