Politie pakt ultra-rechtse politici in Dordrecht op

DORDRECHT, 7 aug. Zestien vertegenwoordigers van twee extreem-rechtse partijen, de Nederlandse Centrumpartij '86 en het Vlaams Blok uit Belgie, zijn vanmorgen in Dordrecht gearresteerd toen zij een persconferentie wilden beleggen. De arrestanten, onder wie het Belgische parlementslid K. Dillen, tevens voorzitter van het Vlaams Blok, zouden in de loop van de middag weer op vrije voeten worden gesteld. Op de persbijeenkomst wilden de partijen hun grieven uiten tegen de tentoonstelling 'Eigen Volk eerst' die op het ogenblik in het Anne Frank-huis wordt gehouden. De tentoonstelling schetst een beeld van de opkomst van extreem-rechtse partijen in Duitsland, Belgie, Frankrijk en Nederland. De persconferentie werd door loco-burgemeester P. C. Janse verboden omdat hij verstoring van de openbare orde vreesde. Een woordvoerder van Janse liet zich ontvallen rellen met krakers te vrezen.

De persconferentie zou worden gehouden in het huis van E. Peree, algemeen secretaris van de Centrumpartij '86, in de Dordtse arbeiderswijk Krispein. Pag.3: Vervolg