Foto

WOERDEN Een 70-jarige inwoner van Woerden is vanmorgen ernstig gewond geraakt bij een gasexplosie in zijn huis aan de Leliestraat. Ook zijn vrouw (58) liep na de explosie brandwonden op. Over de oorzaak van de gasexplosie was vanmorgen bij de politie nog niets bekend. Na een melding uit de buurt over een gaslucht bij de bewuste woning, heeft het Woerdense Gasbedrijf de afgelopen nacht nog een leiding naar het huis afgesloten. Het onderzoek naar de oorzaak van de gaslucht zou vanmorgen voortgezet worden. De woning brandde na de explosie geheel uit. Volgens een woordvoerder van de politie in Woerden zijn ook drie aangrenzende huizen voor bewoning ongeschikt geraakt. Veel huizen in de buurt liepen door de klap glasschade op. In totaal wordt de schade geschat op 1 miljoen gulden. Bij een soortgelijke ontploffing in 1985, ook in Woerden, kwamen vier mensen om het leven. Net als het huis in de Leliestraat stond die woning in een wijk die kort voor de oorlog gebouwd is. (Foto NRC Handelsblad/ Leo van Velzen)