Volleyballers

Het Nederlands volleybalteam heeft de Goodwill Games afgesloten met een overwinning tegen Frankrijk. De selectie van bondscoach Harrie Brokking bleef in de spannende ontmoeting met moeite overeind (3-2 - 16-17, 15-7, 15-10, 11-15, 15-13) en legde in de eindrangschikking beslag op de vijfde plaats. In de ogen van Brokking een maximaal resultaat, gelet op de zware poule-indeling en de recente ingrijpende mutaties binnen de selectie.

Bondscoach Harrie Brokking toonde zich tevreden: 'Wij voelen ons een beetje moreel winnaar op dit mondiale toptoernooi. Met drie nieuwe basisspelers en vijf gewijzigde veldposities zijn wij zonder enige voorbereiding naar Seattle gereisd. Ondanks de wankele uitgangspositie is goed gespeeld. Deze Nederlandse ploeg heeft respect afgedwongen. Wij blijven, internationaal gezien, bovenin meetellen. Bovendien is kostbare tijdwinst geboekt met betrekking tot de vorming van een collectief. Dat laatste aspect geeft de grootste voldoening.' De gouden medaille op de Goodwill Games werd een prooi voor Italie, dat in de finale de Sovjet-Unie met 3-1 (9-15 15-7 15-7 15-10) terugwees. Cuba, zaterdag verrassend in de halve finales verslagen door de Sovjet-Unie, veroverde het brons via 3-0 tegen de Verenigde Staten.