Die Zauberflote leidt tot ontslag van Peter Hall

LONDEN, 6 aug. Sir Peter Hall is afgetreden als artistiek directeur van het jaarlijkse operafestival in Glyndebourne. Hall stapt op omdat hij naar zijn zeggen niet is geconsulteerd over het schrappen van de dialogen uit de door Peter Sellars geregisseerde voorstelling van Mozarts Die Zauberflote, die in mei in premiere ging. Hall stelt dat hij pas twee dagen voor de eerste voorstelling in kennis werd gesteld van de ingrijpende coupure, die de structuur en betekenis van het oorspronkelijke werkstuk naar zijn idee wijzigt.

Hall stelt dat zijn aftreden niet is ingegeven door zijn afkeer van de controversiele produktie van de Amerikaan Sellars, die Mozarts opera situeerde op een van de snelwegen bij Los Angeles. De afgelopen twintig jaar heeft Hall vijftien opera's in Glyndebourne geensceneerd. In 1984 werd hij benoemd tot artistiek directeur.