Bondscoach

Rinus Michels denkt binnen een maand definitieve voorstellen te kunnen doen over de invulling van de technische begeleiding van het Nederlands elftal. Op 17 oktober speelt de selectie in Lissabon tegen Portugal zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor het Europese kampioenschap voetbal 1992. Johan Cruijff is (nog) niet beschikbaar als bondscoach voor het Nederlands elftal. Wel blijft hij vanuit Barcelona de ontwikkelingen intensief volgen. Dat zei de coach van FC Barcelona zaterdagavond voor de radio in de rust van de oefenwedstrijd van zijn elftal tegen Heracles. Cruijff had vrijdag in Odoorn een onderhoud met Rinus Michels. Daarin werd duidelijk dat Cruijff dit seizoen geen twee werkgevers kan dienen.

Cruijff blijft wel geinteresseerd voor het bondscoachschap tijdens eindronden van de toernooien om de Europese- en wereldtitel. De trainer van Barcelona vindt dat de KNVB voor het kwalificatietoernooi op zoek moet naar een coach van het type Fadrhonc. 'De geschiedenis herhaalt zich. In mijn tijd was Fadrhonc een uitstekend bindmiddel. Ook toen hadden de spelers veel invloed. Hij kon ermee omgaan. Het gaat maar om een paar spelers. Marco van Basten moet weer geinteresseerd worden voor het Nederlands elftal. Hij moet begrijpen dat hij zijn verantwoordelijkheid dient op te pakken.'