Dales: Rijk komt wel verplichting gehandicapten na

DEN HAAG, 4 aug. Van het aantal ambtenaren werkzaam op de departementen was eind vorig jaar 3,6 procent gehandicapt. Daarmee is het streefcijfer van het kabinet, dat lag op een percentage van 3,25 gehaald. Dat schrijft minister Dales van binnenlandse zaken in een rapportage aan de Tweede Kamer over de uitvoering van de Wet Arbeid Gehandicapte Werknemers (WAGW). Deze week werd bekend dat bij de overheid slechts 2,11 procent van de werknemers onder de doelgroep van de WAGW valt. Op grond van deze wet dient 3 tot 7 procent van het personeelsbestand van bedrijven en instellingen uit gehandicapten te bestaan. Volgens een woordvoerder van het ministerie van binnenlandse zaken waren de gegevens die eerder deze week bekend werden, gebaseerd op cijfers over 1988 en voldoet het Rijk nu wel aan zijn verplichtingen. Het kabinet wil dat eind 1993 vijf procent van het personeelsbestand bij de departementen uit gehandicapten bestaat. De ministeries van defensie en landbouw zaten eind hier vorig jaar al boven met 5,6 procent en 5,1 procent.