Bloedbad onder moslims eist 127 levens in Sri Lanka

COLOMBO, 4 aug. In twee moskeeen in het oosten van Sri Lanka zijn gisteravond ten minste 127 moslims gedood tijdens de gebruikelijke vrijdagavondgebeden. Ook werden 100 mensen gewond, van wie sommigen ernstig. Dit hebben militaire en islamitische bronnen in de hoofdstad Colombo gezegd.

Ze stelden Tamil-guerrillastrijders verantwoordelijk voor het bloedbad, dat zich afspeelde in de plaats Kathankudy. De daders drongen de moskeeen binnen terwijl de gebeden in volle gang waren, draaiden het licht uit en openden het vuur op de aanwezigen met machinegeweren.

Een islamitische functionaris zei dat tot dusverre 127 lijken waren geborgen. Volgens een collega stond het aantal doden echter al op 140 en zouden verscheidene gewonden de aanslag naar alle waarschijnlijkheid ook niet overleven.

Het Sri-Lankese leger is een intensieve speurtocht begonnen naar de daders van de aanslag. Woordvoerders van de moslims in Sri Lanka wezen er vanmorgen op dat er sinds half juni al ongeveer 480 moslims zijn gedood, volgens hen door de Bevrijdingstijgers van Tamil Eelam, die strijden voor een onafhankelijke Tamil-staat. (Reuter)