Beckenbauer

De afgetreden teamchef van het Westduitse voetbalelftal Franz Beckenbauer is enorm in trek. Een dag nadat zijn opvolger Berti Vogts had laten blijken te rekenen op steun en advies van zijn voorganger, heeft ook de bondscoach van het nationale voetbalelftal van de Verenigde Staten, Bob Gansler, duidelijk gemaakt Beckenbauer als adviseur naast zich te dulden. 'Ik heb het al vaker gezegd, Beckenbauer is welkom. Ik ben echt niet bang dat hij mijn baan overneemt. Ik zou toch gek zijn, als ik geen gebruik van zijn kennis en kwaliteiten maak', aldus Gansler. Beckenbauer is op dit moment in de Verenigde Staten, waar hij een vergadering van de voetbalbond bijwoont. Ook de Amerikaanse bond onderzoekt de mogelijkheden om Beckenbauer te laten optreden als adviseur voor het wereldkampioenschap voetbal in 1994. De voormalige coach van het Duitse elftal heeft echter niemand toezeggingen gedaan omtrent zijn eventuele plannen voor het komende WK.