Vergadering Veronica over interne crisis

ROTTERDAM, 3 aug. De verenigingsraad van Veronica komt op 15 augustus in een extra vergadering met het algemeen bestuur bijeen om zich te beraden op de positie van bestuursvoorzitter mr. W. Bordewijk en financieel adviseur P. de Jager.

In een brief aan het bestuur hebben leden van de raad, het belangrijkste bestuursorgaan van de omroep, zich beklaagd over het functioneren van Bordewijk en De Jager.

Dat bevestigt een woordvoerder van Veronica. Op de verdere inhoud van de brief en de vertrouwenscrisis die ontstaan lijkt te zijn wil de woordvoerder niet ingaan. Binnen het bestuur is afgesproken dat in afwachting van de ingelaste vergadering niemand uitlatingen in het openbaar doet.

Vorige maand bestrafte het Commissariaat voor de Media Veronica voor de financiele steun die de organisatie in strijd met de Mediawet heeft verstrekt aan de commerciele omroep RTL-Veronique. Veronica kreeg een uitzendverbod van zeven weken opgelegd. Bordewijk liet toen weten niet van plan te zijn daaruit 'persoonlijke consequenties' te trekken.