Recordvlucht ten einde met rondje om vrijheidsbeeld

ROTTERDAM, 3 aug. Delta-vlieger Eppo Harbrink Numan heeft gisterenmiddag met twee rondjes rondom het vrijheidsbeeld in New York zijn recordvlucht van Zestienhoven naar New York afgesloten. De vlieger landde na zijn vlucht om het vrijheidsbeeld in een park. De vlucht van Numan is tevens bedoeld om een passage over het milieu in de universele verklaring van de rechten van de mens opgenomen te krijgen. Numan is het als eerste gelukt om met een ultra-light vliegtuig de Atlantische oceaan over te steken en Groenland over te vliegen. De recordpoging die na enkele jaren voorbereiding in juni 1989 begon, heeft door slechte weersomstandigheden, vooral in IJsland, langer geduurd dan voorzien. De kosten van de recordpoging zijn opgelopen tot een bedrag van 220.000 gulden. De ultra-light-vlieger had voor de oversteek van Rotterdam via Schotland, IJsland, Groenland en Canada naar New York 97 effectieve vlieguren nodig. Numan eindigt zijn missie in het najaar met het aanbieden van zijn milieuvoorstel aan secretaris-generaal Perez de Quellar van de Verenigde Naties.