Rebellen Trinidad vervolgd wegens gijzeling en moord

PORT OF SPAIN, 3 aug. De zwarte-moslimrebellen in Trinidad en Tobago, die zich woensdag hebben overgegeven, worden vervolgd wegens gijzeling, moord en verraad en maken kans te worden veroordeeld tot de doodstraf door ophanging. Een woordvoerder van de regering, Gregory Shaw, heeft dat gisteren gezegd. Shaw bevestigde dat de gegijzelde premier A. N. R. Robinson met de rebellen een overeenkomst had getekend over zijn aftreden en het houden van nieuwe verkiezingen binnen drie maanden. Ook was de 112 gijzelnemers amnestie beloofd wanneer zij zich zouden overgeven. De woordvoerder onderstreepte dat dergelijke beloften geen enkele waarde hadden omdat deze 'onder dwang, onder schot' tot stand waren gekomen.

Shaw beschuldigde rebellenleider Imam Yasin Abu Bakr en zijn Jamaat al-Muslimeenbeweging ervan te zijn gesteund door Libie. Bakr zou verscheidene bezoeken aan Libie hebben gebracht en erzijn getraind , evenals een aantal medestanders.

De woordvoerder van de regering kondigde aan dat een militaire eenheid van 350 man, samengesteld door militairen uit een aantal buurlanden en geleid door een Jamaicaanse officier, vandaag in de hoofdstad Port of Spain arriveert om te helpen de rust en orde te handhaven. (UPI, Reuter)