Organisatie WK-reizen gaat failliet

ROTTERDAM, 3 aug. De reisorganisatie stichting Easy Travel WK '90 in Rotterdam is failliet verklaard. Het bureau organiseerde reizen naar de wereldkampioenschappen voetbal in Italie, maar voldeed niet aan zijn verplichtingen. Ongeveer 200 mensen werden daardoor gedupeerd. Een ander Rotterdams reisbureau dat in financiele moeilijkheden verkeert, kan 750 geboekte vakantiereizen niet uitvoeren. Deze organisatie, die werkt onder de namen Foster Holidays en Fiesta Tours, heeft de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) vanochtend laten weten in financiele problemen te zijn geraakt. In een advertentie in de landelijke dagbladen zullen morgen de gedupeerde reizigers, die maandag of volgende week vrijdag per bus naar een Zuideuropese vakantiebestemming zouden vertrekken, op de hoogte worden gesteld.

Voor ruim 400 reizigers die vandaag zijn vertrokken, heeft het Garantiefonds voor ander vervoer gezorgd. Voor klanten van Foster/Fiesta die al met vakantie zijn, wordt de terugreis geregeld. Wie nog moet vertrekken, kan dankzij het Garantiefonds de betaalde reissom terugkrijgen of een reis boeken bij een andere organisator. Zeker in de tweede helft van augustus in en september zijn er nog voldoende mogelijkheden. Het WK-reisbureau Easy Travel heeft naar schatting 200 voetballiefhebbers gedupeerd. Geboekte en betaalde reizen werden op het laatste moment afgezegd, zonder schadevergoeding. Andere reizen werden niet geheel volgens de voorwaarden uitgevoerd. Easy Travel was niet aangesloten bij het Garantiefonds, zodat daarop geen beroep kan worden gedaan. Justitie stelt een onderzoek in naar mogelijke fraude door de man achter Easy Travel.