Menners

De Nederlandse menners zijn in Stockholm op weg naar een herhaling van het succes in 1982 en 1988 in Apeldoorn. Toen werden respectievelijk Tjeerd Velstra en IJsbrand Chardon wereldkampioen vierspannen en beide malen zegevierde ook de nationale equipe. Nederland moet daartoe vandaag in de marathon wel afrekenen met de Zweedse rivalen, die voor eigen publiek alles op alles zetten om de favorieten af te troeven. Na het eerste onderdeel, de dressuurproef, deelt Ad Aarts de eerste plaats met de Zweed Tomas Eriksson (32,8 strafpunten). Achter de Hongaar Jozsef Bozsik (35,2) is Chardon met 35,8 strafpunten vierde. Chardon, die als eerste van start gaat, moet tien seconden goed maken op het leidende duo om de eerste plaats over te nemen. In het landenklassement heeft Nederland een kleine voorsprong opgebouwd op Zweden.