Internatio waarschuwt voor tegenvallende winst

ROTTERDAM, 3 aug. Internatio-Muller waarschuwt beleggers voor een tegenvallende winstontwikkelingen. 'Als gevolg van recente ontwikkelingen' zijn het groepsresultaat uit gewone bedrijfsuitoefening en de nettowinst over de eerste helft van dit jaar aanzienlijk lager uitgevallen dan die over de eerste zes maanden van 1989. Dat heeft de onderneming vandaag meegedeeld. De definitieve cijfers moeten nog worden vastgesteld en zullen aan het eind van de maand worden bekendgemaakt.

De verwachting voor geheel 1990 is in verband met de halfjaarsuitkomsten bijgesteld tot een duidelijk lagere winst dan over 1989. Vorig jaar steeg de nettowinst van fl. 44 miljoen tot fl. 56 miljoen.

De raad van bestuur voorziet evenwel dat over 1991, 'mede ten gevolge van de te treffen maatregelen', de opgaande lijn in de resultatenontwikkeling van de groep weer zal worden voortgezet.

Internatio-Muller is de grootste aandeelhouder in de containerterminal ECT en is daarnaast een conglomeraat van ondernemingen in zaken varierend van electrotechniek en installatietechniek tot handel in textiel en farmaceutische produkten. Internatio-Muller is onder meer actief in Australie waar de hoge rente veel bedrijven in problemen heeft gebracht.