Engelse league

De overgrote meerderheid van de verenigingen in de Engelse voetballeague wil weer 22 clubs in de eerste divisie van de competitie. De laatste jaren werd het aantal verminderd tot twintig, omdat anders de internationals uitgeput waren voor toernooien om de Europese en wereldtitel. De Football Association (FA) moet het voorstel van de league nog goedkeuren. Dit zal niet zonder slag of stoot gebeuren, want de FA is tegen. Maar de clubs hebben reeds een zwaar dreigement laten horen. 'Indien voor het seizoen '91-'92 het aantal clubs niet wordt verhoogd tot 22, zullen wij het bekertoernooi boycotten', zei Ken Bates, voorzitter van Chelsea, na de vergadering van de 92 leagueclubs in Birmingham. 'Ook overwegen we internationals te verbieden voor het Engelse elftal uit te komen.'

Het voorstel om terug te gaan naar 22 heeft een financiele grondslag. Twee thuiswedstrijden meer scheelt aanzienlijk in de inkomsten.