Ben Johnson

Ben Johnson wil volgend jaar pas zijn come-back maken. Dat heeft de Canadese atleet verklaard in een interview met het Franse sportdagblad l'Equipe. De twee jaar geleden wegens gebruik van anabole steroiden geschorste sprinter mag vanaf volgende maand weer aan wedstrijden deelnemen. Zijn straf, opgelegd door de IAAF (Internationale amateur atletiekbond), loopt op 24 september af. Johnson heeft echter nog toestemming nodig van de Canadese regering. Verwacht wordt dat de autoriteiten op dezelfde dag over het lot van de atleet zullen beslissen. 'Ik neem pas aan wedstrijden deel, wanneer ik zeker weet dat ik in vorm ben. De berichten over een mogelijk duel met Lewis heb ik van afstand gevolgd. Ik ben nog lang niet zover. Als de Canadese regering mij alsnog zou schorsen, zou ik dat ten zeerste betreuren, maar ik kan er niets tegen doen. Ik wil me in alle rust op een come-back vorbereiden. Mijn doel is de medailles die me zijn afgenomen terug te winnen bij de wereldkampioenschappen in Tokio en de Olympische Spelen in Barcelona', aldus Johnson in het vraaggesprek. Johnson die in Seoul 9,79 op de 100 meter liep, denkt dat hij het erkende wereldrecord van Lewis, 9,92, ook zonder doping gemakkelijk kan verbeteren. 'Met of zonder doping; ik ben de snelste sprinter ter wereld.'