Advocaat eist informatie in IRA-zaak

ROERMOND, 3 aug. De Bredase advocaat mr. R. Bom, die de IRA-verdachte Sean Hick verdedigt, heeft bij de rechtbank in Roermond een bezwaarschrift ingediend tegen de manier waarop zijn client wordt behandeld. Bom beweert dat de rechter-commissaris informatie achterhoudt over de stand van het onderzoek waardoor Hick niet op adequate wijze verdedigd kan worden tijdens het gerechtelijk vooronderzoek.

Bovendien heeft de advocaat beroep aangetekend tegen het bevel van de rechter-commissaris plukjes haar van Hick af te knippen en vingerafdrukken en foto's van hem te nemen. De rechtbank, die het bezwaarschrift gisteren heeftbehandeld, moet binnen vijf dagen uitspraak doen. De rechtbank wees eerder soortgelijke bezwaarschriften van de advocaten van de twee andere IRA-verdachten af.

Bom vindt het opmerkelijk dat hem gisteren vlak voor de behandeling van zijn bezwaarschrift enkele ontbrekende stukken werden overhandigd door een parketwacht. Daaronder waren de verklaringen van de Amstelveense studente Ingrid H.

, die zegt bevriend te zijn met Hick. De woordvoerster van het Roermondse parket, mr. E. van der Bijl, weigerde vanmorgen commentaar te geven op de grieven van Bom.