Wilde staking op olieplatformen in de Noordzee

LONDEN, 2 aug. Werknemers op olieplatformen in de Noordzee zijn vanmorgen begonnen met een wilde staking. Zij eisen verbetering van de veiligheidsvoorzieningen en betere arbeidsomstandigheden. Tot de staking is opgeroepen door het Offshore Unions Liaison Comite.

Volgens een woordvoerder van het stakingscomite, Ronald McDonald, zullen ten minste 24 platformen door de staking worden getroffen. De vakbonden proberen de werknemers te bewegen tot een officiele staking, maar een stemming hierover kan nog enkele maanden duren.

Volgens de bonden moeten de werknemers nauwer betrokken worden bij maatregelen om ongelukken op de platformen te verminderen.

'Het gaat op het ogenblik niet om salarissen, maar om veiligheidsmaatregelen', aldus McDonald. 'Deze acties zijn het gevolg van jarenlang opgekropte frustratie, boosheid en ongeduld.'

(AP)