Thatcher: Ridley zei wat veel Britten denken

LONDEN, 1 aug. De onlangs wegens anti-Duitse en anti-Europese uitlatingen afgetreden Britse minister van handel en industrie, Nicholas Ridley, heeft een bezorgdheid uitgedrukt die ook elders onder de Britse bevolking leeft. Dat heeft premier Margaret Thatcher gisteren gezegd in een vraaggesprek voor het televisiestation ITN. 'Afgezien van de manier waarop de heer Ridley ze onder woorden heeft gebracht worden een aantal zaken waarover hij sprak niet allemaal overigens net zo door de publieke opinie gevoeld. Het is niet vreemd dat de mensen, vooral zij die de laatste oorlog hebben meegemaakt, zich over bepaalde dingen zorgen maken, en daar is niets bijzonders aan', aldus de Britse premier.

In een vraaggesprek met het blad The Spectator beschuldigde Ridley begin juli de Duitsers ervan Europa te willen 'overnemen'.

De Fransen gedragen zich volgens hem als 'schoothondjes' van de Duitsers. En hij stelde het overdragen van meer bevoegdheden aan de Europese Commissie, het 'dagelijkse bestuur' van de EG gelijk aan 'de overgave aan Adolf Hitler'.

(AFP)