Sociologen leiden Hongaarse radio en televisie

BOEDAPEST, 1 aug. Twee prominente sociologen zijn gisteren door de Hongaarse regering benoemd tot directeur van radio en televisie. Elemer Hankiss werd directeur van de Hongaarse televisie en Csaba Gombar leidt de Hongaarse radio.

Hankiss en Gombar, van wie de laatste in het verleden lid was van de communistische partij, hebben beiden een groot aantal sociologische publikaties op hun naam staan en doceerden beiden aan de universiteit van Boedapest. Het blad van de voormalige communistische partij, Nepszabadsag, is gisteren een naamloze vennootschap geworden waaraan wordt deelgenomen door de Westduitse uitgeverij Bertelsmann. De nieuwe firma heeft een aandelenkapitaal van 340 miljoen forint (5,2 miljoen dollar), waarvan 140 miljoen forint afkomstig is van Bertelsmann en anderhalf miljoen van de redactie zelf. Nepszabadsag is met een oplage van 400.000 exemplaren het grootste dagblad van Hongarije. (AP)