Racende politieman krijgt gewone straf

GRONINGEN, 1 aug. Tegen de korpschef van de politie in Winschoten zal door het Openbaar Ministerie een geldboete van 700 a 800 gulden en een voorwaardelijke rijontzegging van vier maanden met een proeftijd van een jaar worden gevorderd. Hij werd op 23 juni op de rijksweg Groningen -Nieuweschans bij Zuidbroek aangehouden omdat hij 192 kilometer op zijn teller had staan, terwijl de toegestane maximumsnelheid ter plaatse 70 km/u bedroeg. Volgens de Groninger persofficier mr. M. H. Severein is dit de strafmaat die elke snelheidsovertreder in een dergelijk geval boven het hoofd hangt. Tegen Van den Boogaart zal geen hogere straf worden geeist wegens de voorbeeldfunctie die hij vervult. Severein, die spreekt van 'een ongelukkig incident' verklaart dat de Winschoter korpschef geen excuus had voor zijn hoge snelheid. Hij zal in oktober voor de kantonrechter verschijnen.