Puig overleden

De Spanjaard Luis Puig, voorzitter van de internationale wielrenunie (UCI), is gistermorgen op 75-jarige leeftijd in Valencia overleden. Hij werd op 26 juli met een zware hersenbloeding in comateuze toestand in het ziekenhuis opgenomen. Hij stierf daar zonder tot bewustzijn te zijn gekomen. Luis Puig Esteve werd op 26 november 1981 gekozen tot voorzitter van de UCI. Hij volgde de overleden Italiaan Adriano Rodoni op. Hij was leraar lichamelijke opvoeding en groothandelaar in citrusvruchten. In de sport was hij als hockeyspeler actief. Later werd hij voorzitter van de Spaanse zwembond. Als organisator van de Ronde van Levante stapte hij de internationale wielersport binnen. Hij werkte ook als journalist bij 'El Periodico'. Tussen 1955 en 1960 was hij bondscoach bij de Spaanse wielrenunie, tussen 1968 en 1984 hanteerde hij de voorzittershamer. In 1974 werd hij gekozen tot UCI-lid.