Protest paardesport

'Fahr nach Hause!'. De Zweedse organisatie tegen pijnlijke experimenten met dieren demonstreerde vanmorgen een uur voor aanvang van de eerste WK-kwalificatiewedstrijd springen in Stockholm in niet mis te verstane bewoordingen tegen het meedoen van het Duitse springruiterteam. 'Wij betreuren dat degenen die verantwoordelijk zijn voor het Duitse team ruiters die verdacht worden van het toepassen van pijnlijke en verboden trainingsmethoden toestaan deel te nemen. En wij zijn er van overtuigd dat dit nog maar het topje van de ijsberg is', luidde een deel van de tekst op de in het stadion uitgedeelde pampletten. De organisatie vroeg tevens de Zweedse en andere nationale paardesportbonden actie te ondernemen tegen de op de training gebruikte methoden. 'Paardesport zou gebaseerd moeten zijn op samenwerking, vertrouwen en eenheid tussen paard en ruiter.'