Eurometaal neemt niet deel in Fokkerproduktie

ROTTERDAM, 1 aug. De samenwerking tussen Eurometaal en Fokker Aircraft is gestrand, zo heeft Eurometaal in Zaandam gisteren bekendgemaakt. Eurometaal zou aluminium plaatdelen produceren voor de Fokker 50 en de Fokker 100. 'Tijdens de onderhandelingen over de uitbesteding van het werkpakket bleek dat Fokker Aircraft, met enige aanpassingen, dit projekt zelf zal kunnen realiseren', aldus het persbericht van Eurometaal. 'Ook speelde een rol dat het werkpakket in de toekomst onvoldoende zou kunnen groeien.'

Bij Eurometaal was de directie vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

In april noemde Eurometaal de samenwerking nog een belangrijke stap in het conversieprogramma, de overschakeling van wapenproduktie op produktie voor de civiele sector. Door de internationale ontspanning ondervindt Eurometaal moeilijkheden bij de afzet van zijn traditionele produktie. Het personeelsbestand van 10.000 mensen is dit jaar al met ruim 200 ingekrompen.