Brand bedwongen in munitiefabriek

BRUSSEL, 1 aug. Een brand die gisteren uitbrak in een munitiefabriek in Balen bij Antwerpen, waar 500 kilo dynamiet lag opgeslagen, heeft een aantal hevige explosies veroorzaakt maar kon na enkele uren worden bedwongen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Het vuur ontstond in een opslagplaats voor oude munitie en dreigde over te slaan naar andere delen van de fabriek, waar dynamiet en granaten zijn opgeslagen. De brandweer had aanvankelijk moeilijkheden met het uitslaande vuur, maar wist de brand toch binnen enkele uren te bedwingen. De Belgische minister van binnenlandse zaken, Louis Tobback, richtte in de buurt van de fabriek direct een crisiscentrum in. De bewoners van circa tien huizen in de buurt van de fabriek werden geevacueerd. (DPA, UPI)