Foto

AMSTERDAM Een verdacht koffertje op de stoep van het Amsterdamse stadhuis bij de raadszaal en de werkkamer van burgemeester Van Thijn heeft gisteravond voor een lichte paniek gezorgd. De omgeving werd afgezet en de scheepvaart op de Amstel stilgelegd. De Explosieven Opruimingsdienst stelde vast dat het koffertje geen explosieven bevatte. De Amsterdamse politie krijgt gemiddeld 10 tot 15 bommeldingen per week. 'We gaan meestal wel kijken, maar er wordt al geselecteerd in de meldkamer', volgens een politiewoordvoerder. Het aantal valse bommeldingen neemt volgens de woordvoerder toe als er echt een bom is ontploft. 'Dat gebeurt in Amsterdam gelukkig zelden, maar we zijn na die twee bommen van de afgelopen tijd toch wat meer op onze hoede. Ook zie je een toename in valse bommeldingen na publiciteit over zoiets. Wij geven er daarom zo min mogelijk bekendheid aan. Ook gisteravond niet bij het stadhuis. Toen we de boel daar moesten afzetten werden we door de pers gebeld'.

(Foto ANP)