Weer tientallen doden bij strijd shi'ieten Libanon

SIDON, 30 juli De strijd tussen twee shi'itische milities in het zuiden van Libanon, die al ruim twee weken woedt, is dit weekeinde in alle hevigheid voortgezet. Zeker 35 mensen kwamen zaterdag om het leven, terwijl er negentig gewonden vielen. Over het dodental van de strijd op zondag is nog niets bekend. Ook vanmorgen werd er nog gevochten, waarbij zeker zes doden vielen.

De door Syrie gesteunde Amal-militie viel zaterdag samen met Palestijnse strijders de stellingen aan van de pro-Iraanse Hezbollah-beweging. Speciaal de plaats Kfar Milki, ten zuidoosten van de stad Sidon, kwam zwaar onder vuur te liggen.

Het Internationale Rode Kruis probeert al sinds gisteren, maar tot nu toe tevergeefs, een staakt-het-vuren tot stand te brengen, zodat de doden van het strijdtoneel kunnen worden weggehaald.

Sinds het begin van de jongste ronde van vijandelijkheden tussen Amal en Hezbollah, die elkaar sinds drie jaar de heerschappij over de shi'itische gemeenschap in Libanon betwisten, zijn er zeker 186 doden en 560 gewonden gevallen. (AP, Reuter)