Super-contract

Middenvelder John van den Brom (23) heeft van zijn club Vitesse een contract van zestien jaar gekregen. Hij heeft zich daarmee verzekerd van financiele zekerheid voor het leven. Het contract van Van den Brom is een record in de nationale voetballerij. Vanenburg had het jaar ervoor een monstercontract bij PSV getekend. De international legde zich in augustus '89 voor acht jaar vast. Zijn salaris wordt uitgesmeerd tot zijn 60ste levensjaar. Bij Van den Brom ging het om een dubbele termijn. Tot zijn veertigste. Eerst als voetballer daarna als lid van de technische staf. De speler wilde echter een ontsnappingsclausule in zijn contract. 'Elke prof droomt van een topclub. Als die zich alsnog meldt in de komende jaren, wil ik niet gedwarsboomd worden door Vitesse. Ik sta nog lang niet aan mijn top, heb pas een jaar eredivisie-ervaring en ben ambitieus. Wil eruit halen wat er in zit. Als over twee of drie jaar een topclub belangstelling heeft, moet die niet afgeschrikt worden door die 16 jaar. Natuurlijk moet er dan wel een x-aantal miljoen gulden op tafel komen voor de transfer. Daar ging het Vitesse om.'