Onbekenden laten 87 varkens in stal van school stikken

HORST, 30 juli In een stal van de Praktijkschool voor Landbouw in Horst zijn zaterdagmorgen 87 varkens dood aangetroffen. De dieren zijn gestikt nadat onbekenden de stoppen uit de elektriciteitskast hadden gedraaid, waarna het ventilatiesysteem uitviel. In de stal zijn leuzen tegen de bio-industrie aangetroffen die wijzen in de richting van de actiegroep 'Lekker Dier', maar volgens de politie lijkt het er op dat de sabotage het werk is van baldadige jongeren die hun daad in schoenen van de actiegroep proberen te schuiven. 'Dit is niet de manier waarop de mensen van 'Lekker Dier' te werk gaan', zegt de woordvoerder van de Rijkspolitie. 'Die zouden de dieren misschien hebben losgelaten, maar ze niet op zo'n manier langzaam hebben laten stikken.'

De politie zoekt eerder in de richting van 'lokale vandalen die van een feest of uit een discotheek kwamen'.

De schade beloopt naar schatting enkele tienduizenden guldens.