Mislukt record

Het bijeenbrengen van de Amerikaanse sprint-elite heeft in New York niet geleid tot een wereldrecord op de 4 x 100 meter. Mark Witherspoon, Leroy Burrell, Floyd Heard en Carl Lewis kwamen op het etaffetenummer tot 38,18 seconden. Het viertal bleef daarmee ruim boven het wereldrecord, dat de Amerikaanse Olympische ploeg in 1984 op 37,83 bracht. De organisatoren konden de beloofde bonus van 100.000 gulden voor een nieuwe toptijd in de portemonnee houden. 'Veteraan' Greg Foster versloeg de 110 meter horden zijn rivalen Renaldo Nehemiah en Roger Kingdom. Foster stond tot 1987 in de top-tien van de hordenlopers. Een gebroken arm en een schorsing van drie maanden deden zijn motivatie afnemen. De 32-jarige atleet was zelf ook verbaasd over zijn overwinning: 'Iedereen was klaar voor deze race. Tenminste, dat zeiden ze. Ik loop nu rustiger dan jaren geleden. De druk is afgenomen. Schijnbaar heeft dat een positieve invloed op mijn prestaties.'

Foster won in 13,40 seconden, voor Nehemiah (13,54), Dees (13,35) en Kingdom (13,60).