Michael Chang

Michael Chang heeft hard moeten strijden voor de overwinning in het ATP-toerenooi van Toronto. De Amerikaan versloeg in Toronto in de finale zijn landgenoot Jay Berger in drie sets, 4-6, 6-3, 7-6 (7-3). Nooit eerder had Chang een groot toernooi in Canada gespeeld, nooit eerder ook heeft de finale van Toronto zo lang geduurd als gisteren toen de spelers op tien minuten na drie uur op de baan stonden. Bij een temperatuur van 35 graden in de schaduw.

De ongunstige omstandigheden geven een extra-dimensie aan de prestatie van de kleine Amerikaan, die in zijn twee vorige wedstrijden tegen Andre Agassi en Pete Sampras, een partij van twee uur en drie kwartier, ook tot het uiterste had moeten gaan. Het verschil in de finale was minimaal, maar waar Chang tot de laatste slag zijn controle en precisie behield, ging Berger bij de laatste slagen fouten maken. Daardoor verloor hij de tie-break met 3-7.