Marks en Spencer opent volgend jaar warenhuis in Nederland

ROTTERDAM, 30 juli De bekende Britse warenhuisketen Marks en Spencer opent begin volgend jaar haar eerste vestiging in Nederland. Indien succesvol zal Marks en Spencer meerdere vestigingen beginnen.

Dit heeft een woordvoerder van M en S in Londen vanochtend bevestigd. Marks en Spencer, vroeger vooral bekend om haar kledingassortiment maar nu ook groot in ondermeer levensmiddelen en persoonlijke verzorging, begint in Amsterdam. De winkel krijgt volgens de zegsman een oppervlakte van ongeveer 3.500 vierkante meter. De woordvoerder van M en S in Londen zegt dat er nog geen contract is voor een pand. Het vakblad Distrifood meldt deze week evenwel dat M en S winkelruimte gaat huren in het Gerzon-pand in Amsterdam, en dat vervolgens een vestiging in Den Haag zal worden geopend. De Amsterdamse vestiging van het Britse makelaarskantoor Healey en Baker is voor Marks en Spencer op zoek naar geschikte lokaties in Eindhoven, Maastricht, Amsterdam, Utrecht, Rotteredam en Den Haag, aldus een woordvoerder van de makelaars in Amsterdam.

Marks en Spencer is in 1884 opgericht, kocht enkele jaren geleden de Amerikaanse keten Brooks Brothers, telt in Groot Brittannie 291 warenhuizen en is sinds vijftien jaar ook actief op het Europese vasteland.

Het concern heeft nu acht vestigingen in Frankrijk en wil dit aantal de komende vijf jaar uitbouwen tot 25. In Belgie heeft het drie vestigingen en in Spanje een vestiging. Marks en Spencer staat genoteerd aan de effectenbeurs in Londen en maakte vorig jaar een omzet van 5,6 miljard pond en een winst van 604 miljoen pond.

Marks en Spencer overweegt al enkele jaren om in Nederland te beginnen. Eerder dit jaar heeft het bedrijf de knoop doorgehakt. Volgens de woordvoerder zal de vestiging in Amsterdam reeds begin volgend jaar van start gaan. De zegsman wilde niet zeggen welke investering daarmee is gemoeid.