Japan verwacht sterkere groei van economie

TOKIO, 30 juli De economie van Japan zal dit jaar sterker groeien dan verwacht. Dat heeft de directeur-generaal van het Japanse Bureau voor Economische Planning (EPA), Hideyuki Aizawa, gisteren verklaard. De Japanse economie groeide in 1988 met 5,3 procent en vorig jaar met vijf procent. Voor dit jaar raamde EPA tot voor kort vier procent groei. 'Maar ik denk dat er voor dit jaar meer groei inzit', aldus Aizawa. Volgens officiele cijfers groeide de economie in juni al 44 maanden onafgebroken. De langste periode van continue groei in Japan is 57 maanden. Dat was in de jaren zestig.

Aizawa deed zijn voorspellingen op een forum van de liberale partij LDP, waar ook minister van financien Ryutaro Hashimoto aanwezig was. Beide spraken hun bezorgdheid uit over mogelijke prijsstijgingen in Japan. Volgens Hashimoto is het daarom van groot belang dat de Yen sterk blijft ten opzichte van andere valuta.

Vorig jaar kende Japan een inflatie van 2,1 procent, een van de laagste percentages in de Westerse wereld. Het is de bedoeling dat de inflatie dit jaar verder afneemt tot 1,8 procent. (Reuter)