Hattrick Senna

Ayrton Senna heeft zijn hattrick op het circuit van Hockenheim voltooid. De 30-jarige Braziliaan won op het zonovergoten circuit in een McLaren voor het derde achtereenvolgende jaar de Formule I race om de Grote Prijs van Duitsland. Door de overwinning, na Phoenix, Monaco en Montreal zijn vierde in dit seizoen, heroverde hij de leiding in het klassement om het wereldkampioenschap. Na negen van de zestien races heeft hij 48 punten. De voorsprong op zijn grootste concurrent Alain Prost bedraagt vier punten. Prost werd in Hockenheim vierde achter de Italiaan Nannini en Senna's stalgenoot Berger. In de race was Nannini de enige coureur die de 45 ronden zonder bandenwissel uitreed. In Hockenheim werd niet alleen hard gereden. Er werd ook onderhandeld. Tussen Senna en directeur Ron Dennis van McLaren over de verlenging van het contract van de coureur. Dennis wil dat Senna een meerjaren-verbintenis ondertekent met een basis-salaris van circa 10 miljoen dollar per jaar. Senna wil een contract van een jaar voor 15 miljoen dollar. Ferrari heeft zich inmiddels gemeld bij de Braziliaan. In dat geval wordt er sprake van een spectaculaire ruil. Senna naar Ferrari, Prost terug naar McLaren. De Fransman kan er om glimlachen. 'Alles is mogelijk in de Formule I. Alleen niet dat Senna en ik weer in een team zullen rijden. Dat is na de problemen tussen hem en mij absoluut uitgesloten.'